Miljagårdens Hundhotell /Hundpensionat

Vad gör oss unika

  • Fyra hundrum som är trevligt inredda med mycket känsla
  • Två platser i bostadshuset för dom som vill ha det lilla extra
  • Personlig omsorg anpassat efter just din hunds behov
  • Självklart ingår långpromenader, pälsvård och annat som din hund kan behöva
  • Familjär miljö med samma personer som sköter hundarna under hela vistelsen
  • Ett litet hundhotell som ger lugn och ro, mycket kärlek och passar även den lite känsligare hunden
  • Hämtning/lämning från Arlanda flygplats
  • Parkering på gården där vi hämtar/lämnar din bil och din hund på Arlanda

Hundhotell/hundpensionat

Vårt hundpensionat passar den lite kräsnare hundägaren och det är oss du ska vända dig till om du vill vara säker på att din hund får den absolut bästa omvårdnaden. Hos oss finns det inga gallerburar utan hundarna bor i vackert inredda rum. För oss är det viktigaste att din hund trivs under sin vistelse på hundpensionatet och vårt mål är alltid att du ska få tillbaka en lika glad hund som du lämnade. Detta uppnår vi genom att anpassa oss efter just din hunds behov och lägga ner den där extra tiden som hunden behöver. På Miljagårdens hundhotell/hundpensionat är det en självklarhet att långpromenader, kel, lättare pälsvård, mycket umgänge och annat som din hund kan behöva ingår, för vi tycker, precis som du, att din hund förtjänar det bästa.

20160706_144427Våra hundrum

När vi byggde hundpensionatet så var det mycket viktigt för oss att skapa en så bra miljö för hundarna att vara i som möjligt. Vi ville inte ha det som på många andra hundpensionat med burar i långa rader och hög ljudnivå som ofta resulterar i stressade hundar. Hundar blir, precis som vi, påverkade av miljön de befinner sig i och det är därför vi har valt att även fokusera på att rummen ska vara så likt en hemmiljö som möjligt för att minska stressen och få så glada och lugna hundar som möjligt. Självklart så har vi också skapat en hemtrevlig miljö för vår egen del då vi även spenderar en del tid i rummen med hundarna när vi inte är ute på härliga skogspromenader, utelekar och utflykter osv.

Varje rum i hundpensionatet/hundhotellet har en egen ingång för att minska störningar mellan hundarna. Alla rummen är väl tilltagna på sina 10,5 m2 och likadana men i olika mjuka, rogivande nyanser i blått, rosa, grönt och vitt. I rummen finns det tre olika liggplatser för hunden att välja på, en ”säng”, en ”soffa” och en skön matta. Självklart kan de även välja att ligga direkt på golvet om de föredrar det. Ljusinsläppet i rummen är maximal med tre olika fönster från två olika håll. Belysningen består av en kristallinspirerad taklampa med ett bekvämt ljus och en nattlampa. Varje rum har en egen liten tv som vi har spelande för att ge hundarna en känsla av hemmiljö. Mellan rummen finns det inga galler utan vi har istället riktiga väggar med ett fönster i hundens höjd för att de ska kunna se sina grannar. Hundhotellet/hundpensionatet är murat och mellanväggarna är självklart isolerade för att ljudnivån i rummen ska vara så dämpad och ge så lugn och harmonisk innemiljö som möjligt.

20160706_144427Nära Arlanda flygplats, Uppsala, Norrtälje och Stockholm

Till oss är det lätt att ta sig oavsett om du kommer från Uppsala, Norrtälje eller Stockholm. Beläget endast 19 km från Arlanda flygplats, Stockholm, med en körtid på ca 16 minuter finner du vårat hundhotell. Vi tillhör Knivsta kommun och ligger ca 3 mil sydost om Uppsala. Vi ordnar även med hämtning/lämning av hund och eventuellt bil från Arlanda flygplats.

En dag på hundhotellet →