Ta med till hundhotellet/ hundpensionatet:

När du kommer till oss och lämnar din hund på hundpensionatet eller när vi kommer och hämtar den så måste dessa saker finnas med:

 

  • Vaccinationsintyg – hunden måste vara regelbundet vaccinerad
  • Kopia på hundens försäkringsbrev
  • Du som ägare måste ha en giltig hemförsäkring
  • Gärna hundens favoritleksak
  • En filt eller handduk som luktar ”hemma”
  • Egen mat som räcker hela hundens vistelse.

Hunden måste:

  • Vara fri från smittsamma sjukdomar och parasiter
  • Vara vaccinerad
  • Vara id-märkt
  • Vara försäkrad

Vaccinationsintyg

Det är viktigt att din hund är regelbundet vaccinerad när den kommer till oss. Detta för att i största möjliga mån undvika smittspridning mellan våra hotellgäster. Vi kräver att din hund är vaccinerad enligt veterinärers ordination mot valpsjuka, hepatit och parvo (DHP) men även att den är årligen vaccinerad mot kennelhosta (Pi).

Hund- och hemförsäkring

Om olyckan är framme så är det viktigt att du har din hund försäkrad. Ta med dig en kopia på din hundförsäkring. Du ska även ha en hemförsäkring med ansvarsförsäkring.

Leksaker

När din hund kommer och bor hos oss så ser vi gärna att du tar med dig en eller flera leksaker som den tycker om. Detta då det är skönt för hunden att ha med sig saker som den känner igen och som luktar hemma i den nya miljön. Självklart har vi även leksaker på plats.

Filt

Vissa hundar kan i början bli lite oroliga av att lämnas bort och då kan det hjälpa med en filt som luktar matte/husse. På hundhotellet har vi fina hundsängar men en extra filt som luktar hemma kan göra det lättare för hundarna att slappna av. Har ni ingen filt så ta gärna med en handduk, t-shirt eller dylikt som luktar matte/husse/hemma.

Hundmat

Att byta miljö och skiljas från husse/matte/familjen är såklart en omställning för hunden. Vi fokuserar på att övergången för hunden ska bli så enkel som möjligt och därför så vill vi inte att hunden i detta moment även ska byta foder. Genom att ge hundarna samma foder som de får hemma så minskar man risken för diarré som ett foderbyte i sig kan medföra. Om du väljer att inte ta med eget foder så behöver vi få information om vilket foder hunden äter innan ankomst så att vi kan köpa in rätt foder. Denna kostnad + reseersättning kommer dock att debiteras hundägaren. Om du normalt även ger din hund något speciellt godis eller annat så ta gärna med det också då vi vill efterlikna hundens dagliga rutiner så mycket som möjligt.

Hitta hit →