En dag på hundhotellet /hundpensionatet

Tillsammans med dig som hundägare gör vi alltid upp en plan för vad just din hund behöver mest av allt för att må bra hos oss på Miljagårdens hundhotell/hundpensionat. Eftersom vi är genuina hundälskare så skulle vårt arbete med din hund inte vara mycket värt om den inte trivs så du kan vara säker på att vi alltid har koll på om din hund behöver något extra för att må riktigt bra. Det ingår såklart, oavsett hur mycket tid vi lägger ner, att just din hund ska trivas hos oss. Vi ser fram emot att få lära känna just din hund och få ge den servicen som den behöver oavsett om det handlar om mycket häng i soffan och kel eller extra mycket lek och stimulans. Hos oss får du full valuta för det som du betalar. Det allra viktigaste för oss är att kunna lämna en lika glad hund som vi tar emot.

hundpensionat sänghäng

Tiden i hotellrummet

Hundhotellets/Hundpensionatets rum är utformade för att kunna ge högsta möjliga trivsamma atmosfär för våra gäster. Vi insåg att det inte fanns något hundhotell/hundpensionat som vi själva kunde med gott samvete lämna våra hundar till och därför valde vi att bygga riktiga rum, harmonisk färgsättning och så hemlikt som möjligt. Det är också en fördel för oss när vi hänger med hunden/hundarna i rummen. När hundarna inte är ute på promenader, utflykter, aktiviteter eller annat så spenderar de sin vilotid i sina egna rum. Då har vi också en liten tv spelandes med dämpad nivå av tv-ljud under vissa stunder på dagen och kvällen för att din hund ska känna sig mer hemmastadd från första början.

Promenaderna

Våra promenader på Hundhotellet/Hundpensionatet är varierande mellan allt från stora ängar, skogsmiljö och på lugna landsvägar för att få varierande stimulans. Hundhotellet/Hundpensionatet är beläget med vacker naturomgivning varav 5 hektar är vår egen mark. Hos oss ingår det, till skillnad från en del andra hundhotell/hundpensionat, långpromenader i avgiften. Det ska du inte behöva betala någonting extra för, det är en självklarhet för oss.


Hundkompisar eller egen uppmärksamhet

På vårt hundhotell/hundpensionat så har vi som grund att alltid hantera varje hund individuellt, men skulle du som hundägare vilja att din hund träffar hundkompisar så tar vi förstås hänsyn till det också och parar ihop de hundar som vi ser trivs riktigt bra tillsammans. I rummen bor de däremot inte ihop med hundar de inte känner sedan förut. Det handlar om ren säkerhet för just din hund. Fönstret i rummet in mot grannen gör att de aldrig känner sig ensamma men också att de alltid har möjligheten att vara ifred. Det tycker vi är väldigt viktigt.

Hundlekgården

På gården har vi en hundrastgård där hundarna får njuta lite i det fria. Den är på 1000 m2 och vi använder den till största delen för lek och bus.

Utflykter

Ibland kan vi ta med hundhotellets/hundpensionatets gäster på utflykter till andra omgivningar men bara om du som hundägare tycker att det skulle vara extra roligt för din hund och du har fyllt i det i formuläret.

En dag hos oss kan t.ex. se ut såhär:

ca 8.00  Dagen börjar med frukost till alla hundarna och när de ätit färdigt så går vi en lite längre morgonpromenad i skogen som är rik på doftintryck som ger bra stimulans och en skön start på dagen. Efter morgonpromenaden som gett motion och stimulans så blir det vila i rummet och då startar även lilla tv:n med låg ljudnivå.

ca 11.00 Långpromenader och aktivering i skog och mark. Vilken typ av aktivering beror på hund och hundägarens önskemål, kanske är det lek med hundkompisar, en springtur eller bara en lugn promenad i skogen. Lunch till de hundar som behöver det.

ca 16.00 Eftermiddagspromenaderna påbörjas och följs av människosällskap i hundrummen med eventuell pälsvård. Efter promenader och eventuell pälsvård så får alla hundarna sin middag. Nu tänds mysbelysningen och lilla tv:n går ännu en gång för bästa möjlighet för hunden att slappna av och förbereda sig för natten.

ca 21.00 Kvällspromenaderna påbörjas och efter får hundarna eventuell kvällssnacks innan nedsläckning för natten och endast en svag nattlampa är på så att de slipper få det helt beckmörkt..

Ta med till hundhotellet →